Lentejas con verduras y chorizo

Lentejas con verduras y chorizo

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Lentejas con verduras y chorizo. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Lentejas con verduras y chorizo is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's simple, it's fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. Lentejas con verduras y chorizo is something that I've loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con verduras y chorizo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con verduras y chorizo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas con verduras y chorizo is 4 comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Lentejas con verduras y chorizo using 14 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Ya han bajado algo las temperaturas y esto me ha llevado a pensar...CUCHARA! Pues bien qué hay mejor que empezar por las típicas...LENTEJAS! #cookpadmycook

Ingredients and spices that need to be Get to make Lentejas con verduras y chorizo:

  1. 1 cebolla
  2. 1 pimiento rojo
  3. 1 pimiento verde
  4. 2 dientes ajo
  5. 4 choricillos
  6. 1 patata
  7. 1/2 cucharadita pimentón picante
  8. 2 hojas laurel
  9. 1 ñora
  10. 4 cucharadas tomate rallado o triturado
  11. 500 gr lentejas
  12. Agua
  13. aove
  14. Sal

Steps to make to make Lentejas con verduras y chorizo

  1. Picamos las verduras en dados pequeños como dos o tres lentejas juntas. Y las ponemos a fuego medio con el aceite de oliva virgen extra y sal. A continuación, ponemos los ajos enteros.
  2. Cuando comience a pocharse incluimos los choricillos y subimos el fuego. Pelamos y chascamos la patata (recordar chascar para aprovechar mejor la fécula de la patata y nos espese el caldo).
  3. Tras un par de minutos, incluir el pimentón picante, la ñora y las hojas de laurel sin dejar de remover!! Que no se queme el pimentón que amarga😉 y ya ponemos el tomate. En lugar de choricillos se puede poner un chorizo de sarta picante en rodajas. Si usáis este último prescindir del pimentón o las lentejas estarán muy picantes. Es una elección muy buena también y mientras lo cocinas puedes picar😂
  4. Tras hacer un poco el tomate, añadimos las lentejas y posteriormente el agua hasta cubrir pero que se vean los demás ingredientes y más sal. Se adelanta camino si hemos precalentado el agua. Las lentejas pardinas no necesitan remojado previo, solo hay que lavarlas y a la olla.
  5. Se lleva a ebullición, se tapa y se baja el fuego. Cada vez que comprobemos la cocción, corregir de sal.
  6. Cuando estén al gusto, para mi mejor “al dente”, apartamos del fuego y se dejan reposar con la tapadera puesta.
  7. A la hora de servir repartir una tira de ñora para cada comensal. De esta manera se puede sacar la carne hidratada de la ñora y mezclar con el plato de lentejas. Existen personas que terminan el plato con un pequeño chorro de vinagre blanco, eso a elección de cada uno😉
  8. Truco: si te pasaste de agua coge las patatas en la misma olla y machácalas, tantos trozos como te hagan falta. De esa manera se consigue que se espese el caldo.

As your experience and self-confidence expands, you will find that you have more all-natural control over your diet plan and also adapt your diet to your individual preferences over time. Whether you intend to offer a dish that uses fewer or even more components or is a little essentially hot, you can make basic adjustments to attain this objective. To put it simply, begin making your recipes on schedule. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you do not require to learn them however only if you understand some simple cooking strategies.

This isn't a complete guide to quick and also easy lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will get your imaginative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Ultimate Lentejas con verduras y chorizo. Thanks so much for your time. I'm sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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