Albóndigas en salsa
Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Albóndigas en salsa. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Albóndigas en salsa is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's simple, it's quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. Albóndigas en salsa is something that I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Albóndigas en salsa, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en salsa delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Albóndigas en salsa is 3/4 pax. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Albóndigas en salsa using 16 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve it.
Es la receta que siempre ha hecho mi madre en casa para las Albóndigas... Adoro el recuerdo de volver del colegio y decirme la frase de "hoy para comer, Albóndigas" y yo moría de amor... ¡Que la disfruten! #albondigas #recetas #carnes
Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas en salsa:
- Para elaborar las Albóndigas
- 500 gr carne picada (a vuestro gusto, pollo, pavo, ternera..)
- 2 dientes ajo
- 2 huevos
- Perejil
- Sal
- Pan rallado
- Harina de trigo
- Para la salsa
- 1/2 cebolla blanca grande
- 1/2 vaso vino blanco
- 1 vaso agua
- 1 cucharada tomate frito
- Sal
- 1 hoja laurel
- Acompaña con unas buenas patatas fritas en daditos si quieres 😊
Instructions to make to make Albóndigas en salsa
- Para elaborar las Albóndigas: En un mortero echamos los dos dientes de ajo partidos a la mitad, con un puñadito de sal y las hojas de Perejil. Machacamos bien.
- En un recipiente echamos los dos huevos y batimos bien, añadimos el majado de ajo y Perejil que acabamos de machacar. Movemos. Añadimos la carne picada. Y mezclamos todo bien. Sazonamos al gusto. (Si dejamos reposar la carne durante 15 minutos en el frigorífico, coge más sabor).
- Una vez pasado el tiempo, añadimos a la carne el pan rallado, hasta que notamos que podremos manejarla y moldearla con las manos. (yo suelo echar bastante pan rallado porque las Albóndigas me gustan un poco compactas, eso va a gusto de cadx unx).
- Comenzamos a hacer bolas de carne, las pasamos por harina y las reservamos en un plato para freírlas en 3 dedos de aceite caliente en una sartén.
- Que queden doraditas, pero no es necesario que se cocinen demasiado por dentro, porque termirán de cocinarse con la salsa.
Y una vez fritas, se reservan. - Para la salsa:
Cortamos la cebolla en dados pequeños.
En una cacerola ancha y de altura media, echamos aceite suficiente para cubrir el fondo. Y a fuego medio echamos la cebolla y la dejamos bien pochadita. - Añadimos harina y movemos bien para evitar que se pegue al fondo, e inmediatamente añadimos las albóndigas.
- Después echamos el medio vaso de vino blanco, movemos, y a fuego medio dejamos que se evapore el alcohol, la harina ligará la salsa y espesará un poco.
- Una vez que el alcohol haya evaporado, añadimos el vaso de agua, movemos y esperamos a que haga "blup blup".
- Añadimos el tomate frito, movemos bien para que todo se mezcle, y rompemos un poquito el laurel antes de echarlo porque eso favorece a que el sabor de la hoja salga con más intensidad.
- Dejamos cocer las albóndigas con la salsa unos 20/25 minutos a fuego medio, sazonar al gusto e ir moviendo la cacerola, hasta que la salsa está bien ligada y todo se ha cocinado bien.
¡Y listas! Buen provecho
As your experience as well as confidence grows, you will certainly locate that you have much more all-natural control over your diet as well as adapt your diet to your personal preferences with time. Whether you wish to offer a dish that makes use of fewer or even more active ingredients or is a little basically zesty, you can make simple adjustments to accomplish this goal. In other words, start making your recipes on time. As for basic food preparation abilities for novices you don't need to learn them however only if you master some easy cooking methods.
This isn't a total guide to quick as well as easy lunch dishes however its excellent food for thought. Hopefully this will certainly get your innovative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Favorite Albóndigas en salsa. Thank you very much for reading. I am confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment